ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 13η Σεπτεμβρίου

ap_8709130127

Flashback στη 13η Σεπτεμβρίου-1
Από τους 2.500 Γερμανούς στρατιωτικούς που έμειναν για να υπερασπιστούν το Παρίσι και να αποτρέψουν την απελευθέρωση του από τις συμμαχικές δυνάμεις, οι 750 φυλακίστηκαν στο μουσείο του Λούβρου μετά την ανακατάληψη της πόλης, το 1944. Εδώ, σε μία στιγμή χαλάρωσης, ξαπλωμένοι στο γρασίδι, απολαμβάνουν τον ήλιο στην αυλή του μουσείου. (AP Photo)

Flashback στη 13η Σεπτεμβρίου-2
Μία Αφροαμερικανίδα δασκάλα μιλάει σε έναν από τους μαθητές της, οι οποίοι είναι όλοι λευκοί, σε ένα δημοτικό σχολείο της νοτιοανατολικής Ουάσιγκτον, την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο τερματισμός του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία της Περιφέρειας της Κολούμπια, το 1954. (AP Photo)

Flashback στη 13η Σεπτεμβρίου-3
O Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν λέει κάποιο σχόλιο στους δημοσιογράφους, καθώς συνοδεύει τη σύζυγο του, πρώτη κυρία Νάνσυ Ρήγκαν, και τον σκύλο τους, Ρεξ, στον δρόμο τους προς τον Λευκό Οίκο, κατά την επιστροφή τους στην Ουάσιγκτον μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ, στο Μέριλαντ, την επίσημη θερινή κατοικία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, το 1987. (AP Photo/Charles Tasnadi)

Flashback στη 13η Σεπτεμβρίου-4
Ενά νεαρό μέλος της Γαλλικής Πολιτοφυλακής (Milice Française), της ένοπλης δοσιλογικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που ίδρυσε το καθεστώς του Βισύ το 1943 για την καταπόλεμηση της αντίστασης στη Γαλλία, βρίσκεται αντιμέτωπο με το εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με άλλα έξι νεαρά μέλη της οργάνωσης, λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας από τους Συμμάχους, σε μία πλατεία της Γκρενόμπλ, το 1944. (AP Photo)