ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 18η Σεπτεμβρίου

ap_6409190144

flashback-sti-18i-septemvrioy0
Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 1960, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, «πολιορκείται» από ένα πλήθος υποστηρικτών του κατά την άφιξη του στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι, το 1960. Στις 8 Νοεμβρίου θα επικρατήσει του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Ρίτσαρντ Νίξον, και θα γίνει ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. (AP Photo)

flashback-sti-18i-septemvrioy2
Ταγμένος στο εργασιακό και επιχειρηματικό του καθήκον, ένας Λονδρέζος καταστηματάρχης δεν πτοείται από τις εκτεταμένες ζημιές που έχει υποστεί το κατάστημα του από μία αεροεπιδρομή της Λουφτβάφε, ανακοινώνοντας με κιμωλία στην είσοδο του, ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και υπό τις νέες δύσκολες συνθήκες, το 1940. (AP Photo)

flashback-sti-18i-septemvrioy4
O ντράμερ των Beatles, Ρίνγκο Σταρ, χτυπάει μανιωδώς τα τύμπανα και τα κύμβαλα των ντραμς του, συμβάλλοντας και αυτός, όπως και τα υπόλοιπα τρία μέλη των «Σκαθαριών», στο εφηβικό πανδαιμόνιο που μαίνεται στην αρένα του σταδίου Memorial Coliseum, στην προτελευταία στάση της δεύτερης αμερικανικής περιοδείας του βρετανικού συγκροτήματος, στο Ντάλας του Τέξας, το 1964. (AP Photo/Ferd Kaufman)

flashback-sti-18i-septemvrioy6
Στην προτελευταία στάση της δεύτερης αμερικανικής περιοδείας τους, τα «Σκαθάρια» ξεσηκώνουν τη νεολαία του Ντάλας, κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο στάδιο Memorial Coliseum, το 1964. (AP Photo)

flashback-sti-18i-septemvrioy8
O ηγέτης του αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, φωτογραφίζεται στο Βατικανό μαζί με τον Πάπα Παύλο ΣΤ', κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης των δύο ανδρών, το 1960. (AP Photo/Vatican Photo)