ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 25η Σεπτεμβρίου

ap_310925069

Flashback στην 25η Σεπτεμβρίου-1
Όπως πολλά κτίρια της βρετανικής πρωτεύουσας, το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press (ΑP), υπέστη εκτεταμένες καταστροφές κατά τη διάρκεια αεροεπιδρομής της Λουφτβάφε εναντίον του κεντρικού Λονδίνου, το 1940. (AP Photo)

Flashback στην 25η Σεπτεμβρίου-2
Παιδιά κοιμούνται σε μία πλατφόρμα ενός σταθμού του μετρό του Λονδίνου, όπου έχουν βρει καταφύγιο μαζί με τους γονείς τους, για να περάσουν τη νύχτα κατά τη διάρκεια μιας ολονύχτιας αεροπορικής επιδρομής εναντίον της βρετανικής πρωτεύουσας από τη γερμανική πολεμική αεροπορία, το 1940. (AP Photo)

Flashback στην 25η Σεπτεμβρίου-3
Η τετράποδη αστέρας της μικρής οθόνης, Λάσι, της διάσημης ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, πάει βόλτα τον Πόουκι, έναν από τους πιο συχνά εμφανιζόμενους τηλεοπτικούς συντρόφους της, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, το 1957. Το διάσημο μπασέ χάουντ κοιτάει με απορία τα μαλλιαρά κουτάβια που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα ενός pet shop στο κέντρο της αμερικανικής μητρόπολης, ενώ η Λάσι τον περιμένει, για να συνεχίσουν τη βόλτα τους. (AP Photo/Bob Wands)

Flashback στην 25η Σεπτεμβρίου-4
Περίπου σαράντα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Αρκάνσας και υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπιλ Κλίντον, κάνει ένα διάλειμμα από το τζόκινγκ, για να μιλήσει προσωπικά με μερικούς υποστηρικτές του, έξω από το Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, το 1992. (AP Photo/Stephan Savoia) 

Flashback στην 25η Σεπτεμβρίου-5
Ο ειρηνιστής ηγέτης του κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία, Μαχάτμα Γκάντι, επιβιβάζεται σε ένα τρένο με προορισμό την κομητεία του Λανκασάιρ, στον σιδηροδρομικό σταθμό Γιούστον του Λονδίνου, το 1931. Ο Ινδός ακτιβιστής και πολιτικός δέχτηκε την πρόσκληση μίας εύπορης οικογένειας βιομηχάνων της κωμόπολης του Ντάργουεν, η οποία του εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία υφασμάτων της περιοχής, λόγω του μποϊκοτάζ που πραγματοποιούσε το ινδικό κίνημα για ανεξαρτησία στα βρετανικά προϊόντα. Μιλώντας σε πλήθος δημοσιογράφων από όλες τις γωνιές το κόσμου, αμετακίνητος και αποφασισμένος, ο Γκάντι τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας μετριασμός στον αγώνα τον Ινδών για ανεξαρτησία και κανενός είδους στήριξη στη βρετανική βιομηχανία. (AP Photo/Staff/Puttnam)