ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 27η Σεπτεμβρίου

ap_820927029

Flashback στην 27η Σεπτεμβρίου-1
Ένα γερμανικό άρμα μάχης προελαύνει στους δρόμους του προαστίου της Βαρσοβίας, Ραντζιμίν, ενώ κατευθύνεται προς την πολωνική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στην Πολωνία, το 1939. 26 μέρες μετά την έναρξη της εισβολής που σήμανε την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, η Βαρσοβία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που παραδίδεται στα χέρια της γερμανικής πολεμικής μηχανής, μετά από τέσσερις ημέρες ανελέητων βομβαρδισμών από ξηράς και αέρος. (AP Photo)

Flashback στην 27η Σεπτεμβρίου-2
Στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Α' χαιρετάει τα πλήθη πιστών που έχουν συρρεύσει στο Βατικανό για να ακούσουν τη λειτουργία του, το 1978. Την επομένη, η θητεία του στον κορυφαίο θώκο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα λήξει αιφνίδια με τον ξαφνικό του θάνατο από ανακοπή καρδιάς, ο οποίος έδωσε τέλος σε ένα από τα συντομότερα ποντιφικάτα της ιστορίας, το οποίο διήρκεσε μόλις 33 ημέρες. (AP Photo/Mosconi)

Flashback στην 27η Σεπτεμβρίου-3
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο Ρώσος ομόλογος του, Μπόρις Γέλτσιν, κατά τη διάρκεια της τελετής καλωσορίσματος του τελευταίου στην Ουάσιγκτον και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Λευκό Οίκο, το 1994. (AP Photo/Joe Marquette)

Flashback στην 27η Σεπτεμβρίου-4

Δέκα ημέρες μετά την άγρια σφαγή αμάχων Παλαιστινίων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Σάμπρα και της Σατίλα στη Βηρυτό, μία Παλαιστίνια γυναίκα επιδεικνύει δύο κράνη στις κάμερες, τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, φορούσαν οι φυσικοί αυτουργοί της αιματηρής εισβολής, κατά τη διάρκεια μίας τελετής στη μνήμη των θυμάτων στη Σάντρα, το 1982. Το τρίημερο 15-17 Σεπτεμβρίου του 1982, στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου, ομάδες παραστρατιωτικών Χριστιανών Φαλαγγιτών εισέβαλαν στους δύο καταυλισμούς υπό το απαθές βλέμμα του ισραηλινού στρατού, και επιδόθηκαν σε αγριότητες κατά των κατοίκων, σκοτώνοντας πολλές εκατοντάδες Παλαιστινίους (μεταξύ 460 και 3.500) και βιάζοντας μεγάλο αριθμό γυναικών. (AP Photo/Bill Foley)