Έχοντας πίσω του τη γερμανική και την αμερικανική σημαία, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, εκφωνεί λόγο μετά την υπογραφή της διακήρυξης για τη θέσπιση της «Αμερικανο-γερμανικής ημέρας» (German-American Day), στον κήπο με τα τριαντάφυλλα του Λευκού Οίκου, το 1990. Η «Αμερικανο-γερμανική ημέρα», η θέσπιση της οποίας συνέπεσε με την επανένωση των δύο Γερμανιών, γιορτάζεται στις 6 Οκτωβρίου, τιμώντας τις πρώτες 13 γερμανικές οικογένειες που πάτησαν το πόδι τους στον «Νέο Κόσμο», το 1683. (AP Photo/Greg Gibson)
Παιδιά από την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία πραγματοποιούν την έπαρση της σημαίας της ενωμένης πλέον Γερμανίας, μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, το 1990. Στις 3 Οκτωβρίου του 1990 τέθηκε σε ισχύ η συνθήκη για την ενοποίηση των δύο Γερμανιών, έναν περίπου μήνα μετά την υπογραφή της, κλείνοντας οριστικά το ψυχροπολεμικό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας. (AP Photo/Hansjoerg Krauss)
Ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ, Αδόλφος Χίτλερ, γίνεται δεκτός σε πανηγυρικό κλίμα από τους Γερμανούς πολίτες της πόλης του Έγκερ της Σουδητίας, μίας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής της Τσεχοσλοβακίας στα σύνορα με την Πολωνία, το μεγαλύτερο μέρος του γηγενούς πληθυσμού της οποίας ήταν Γερμανοί, το 1938. Μετά την προσάρτηση της Αυστρίας την ίδια χρονιά, το Τρίτο Ράιχ προχώρησε σε μία δεύτερη κίνηση επεκτατισμού με τη Συμφωνία του Μονάχου, προσαρτώντας στα εδάφη του τις περιοχές της Σουδητίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας πραγμάτωσης του δόγματος του παγγερμανισμού από τη Ναζιστική Γερμανία. (AP Photo)
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Ρίτσαρντ Νίξον, εκφωνεί λόγο κατά τη διάρκεια περιοδείας στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, το 1960. (AP Photo)