ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στη 19η Οκτωβρίου

ap_451019139

flashback-sti-19i-oktovrioy0
Η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τον γερουσιαστή της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, και τη σύζυγο του, Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι, σταματά ενώ διασχίζει τη Γουόλ Στριτ, καθώς πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει την περιοχή, για να δει από κοντά τον Δημοκρατικό υποψήφιο, στη Νέα Υόρκη, το 1960. Η αυτοκινητοπομπή μετέφερε τον υποψήφιο πρόεδρο στο δημαρχείο της αμερικανικής μητρόπολης, από το οποίο εκφώνησε λόγο στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές που τον ανέδειξαν 35ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. (AP Photo)

flashback-sti-19i-oktovrioy2
O Πολ Μακάρτνεϊ και η σύζυγος του, Λίντα, αμφότεροι μέλη του συγκροτήματος του πρώην «Σκαθαριού», Paul McCartney and Wings, τραγουδούν κατά τη διάρκεια της πρώτης από τις τρεις sold out συναυλίες του γκρουπ στο Στάδιο Γουέμπλεϊ, στο Λονδίνο, το 1976. (AP Photo/John Glanville)

flashback-sti-19i-oktovrioy4
Μέλη του πληρώματος του αμερικανικού θωρηκτού «Νέα Υόρκη» στέκονται σε στάση προσοχής, καθώς πραγματοποιεί «επιθεώρηση» η μασκότ του πολεμικού πλοίου, μία σκυλίτσα που φέρει τον βαθμό του κελευστή, κατά την άφιξη της «Νέας Υόρκης» στο λιμάνι της ομώνυμης πόλης, το 1945. Το θωρηκτό υπήρξε το μοναδικό πλοίο των ΗΠΑ που συμμετείχε σε όλες τις φάσεις της Μάχης της Οκινάουα, στο μέτωπο του Ειρηνικού, βομβαρδίζοντας επί 78 ημέρες ιαπωνικές πολεμικές εγκαταστάσεις στις ακτές του νησιού. (AP Photo/Anthony Camerano)

flashback-sti-19i-oktovrioy6
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' περνάει μπροστά από τους χιλιάδες πιστούς που έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, για την τελετή οσιοποίησης της Μητέρας Τερέζας, της καθολικής μοναχής με την πολυετή ανθρωπιστική δράση υπέρ των φτωχών και των αρρώστων και το σημαντικό ιεραποστολικό έργο σε όλες τις γωνιές του κόσμου, το 2003. (AP Photo/Gregorio Borgia)