ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 22α Οκτωβρίου

ap_621022052

flashback-stin-22a-oktovrioy0
Εκατοντάδες Ναπολιτάνοι έχουν δημιουργήσει μία τεράστια ουρά έξω από έναν φούρνο της Νάπολης, περιμένοντας με αδημονία να αγοράσουν λίγο ψωμί, παρασκευασμένο από τις προμήθειες αλευριού που χορήγησαν στην ταλαιπωρημένη ιταλική πόλη οι απελευθερωτικές δυνάμεις των Συμμάχων, το 1943. (AP Photo)

flashback-stin-22a-oktovrioy2
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, τονίζοντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει στον ναυτικό αποκλεισμό της Κούβας, λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης των πυραύλων της νησιωτικής χώρας, στην Ουάσιγκτον, το 1962. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τον κίνδυνο μίας τρίτης παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκονταν τα πυρηνικά οπλοστάσια των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, στην ίσως μεγαλύτερη κρίση της ψυχροπολεμικής εποχής, όταν ο κόσμος βρέθηκε μια ανάσα μακριά από έναν πιθανό πυρηνικό όλεθρο. (AP Photo)

flashback-stin-22a-oktovrioy4
Αμερικανοί στρατιώτες εξέρχονται από το μεταφορικό πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «General C. G. Morton» παρέα με τους τετράποδους πολεμικούς συντρόφους τους, οι οποίοι υπηρέτησαν ως σκοποί στην Κίνα, τη Μιανμάρ και την Ινδία, κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, το 1945. (AP Photo)

flashback-stin-22a-oktovrioy6
Φορώντας στρατιωτική στολή και το χαρακτηριστικό φέσι με τη φούντα της πολιτοφυλακής των Μελανοχιτώνων, ο ηγέτης της Φασιστικής Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι, παρακολουθεί μία στρατιωτική παρέλαση μαζί με άλλους κρατικούς αξιωματούχους και αξιωματικούς, κάπου στην Ιταλία, το 1928. (AP Photo)