ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 24η Οκτωβρίου

ap_401024020

flashback-stin-24i-oktovrioy0
Κρατώντας πλακάτ με αντισοβιετικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα, 300 άνδρες και γυναίκες της Αμερικανοουγγρικής Ομοσπονδίας και του Ουγγρικού Εθνικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της σοβιετικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία σοβιετικών δυνάμεων στην Ουγγαρία, όπου έχει μόλις ξεσπάσει η ένοπλη αντισοβιετική εξέγερση, η οποία έμεινε ευρύτερα γνωστή ως η Ουγγρική Επανάσταση του 1956. (AP Photo/Tom Fitzsimmons)

flashback-stin-24i-oktovrioy2
O ηγέτης του Τρίτου Ράιχ, Αδόλφος Χίτλερ, πραγματοποιεί χειραψία με τον Γάλλο στρατάρχη Φιλίπ Πεταίν, πρωθυπουργό του φιλογερμανικού Κράτους του Βισύ στο μη κατεχόμενο τμήμα της νότιας Γαλλίας, το 1940. Στα δεξιά των δύο ανδρών στέκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ. (AP Photo)

flashback-stin-24i-oktovrioy4
Ένας οπλουργός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) του Ηνωμένου Βασιλείου επεξεργάζεται μία βόμβα, η οποία προορίζεται για ένα χτύπημα εναντίον των ιταλικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Αφρική, το 1940. (AP Photo)

flashback-stin-24i-oktovrioy6
Ξημερώνει η «Μαύρη Πέμπτη» για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες, οδηγώντα τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πιο σφοδρή οικονομική κρίση της ιστορίας τους, η οποία πυροδότησε ένα διεθνές ντόμινο εξελίξεων και προκάλεσε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης της δεκαετίας του '30, η οποία έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, το 1929. (AP Photo)