ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 31η Οκτωβρίου

ap_08011408098

flashback-stin-31i-oktovrioy0
Ο 23χρονος Όρσον Γουέλς δέχεται βροχή ερωτήσεων από δημοσιογράφους, την επομένη της θρυλικής ραδιοφωνικής δραματοποίησης του του κλασικού έργου επιστημονικής φαντασίας του Χ. Τζ. Γουέλς, «Ο Πόλεμος των Κόσμων», στη Νέα Υόρκη, το 1938. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός εξέφρασε τη λύπη του για τον τρόμο και τον πανικό που προκάλεσε σε ορισμένους ακροατές η δραματοποίηση του, οι οποίοι την εξέλαβαν για πραγματική μετάδοση μίας αληθινής εισβολής εξωγήινων από τον Άρη στη Γη. (AP Photo/Charles Kenneth Lucas)

flashback-stin-31i-oktovrioy2
Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών γιορτάζουν το Χαλοουίν, με τα παιδία να έχουν τον πρώτο λόγο στην αγαπημένη αυτή γιορτή, φορώντας «τρομαχτικές» ενδυμασίες και γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι με σκόπο να τρομάξουν όσους δεν είναι διατεθειμένοι να τους προσφέρουν «κέρασμα». Εδώ, ενάς φακός ευρείας γωνίας έχει καταγράψει το πανδαιμόνιο που δημιουργούν τα παιδιά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, σε κάποια άγνωστη τοποθεσία των ΗΠΑ, το 1966. (AP Photo)

flashback-stin-31i-oktovrioy4
Η Λέστερ Σκουέαρ του Λονδίνου θυμίζει «κρανίου τόπο» μετά από μία από τις δεκάδες αεροεπιδρομές της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον της βρετανικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1940. (AP Photo)

flashback-stin-31i-oktovrioy6
Ανήμερα του Χαλοουίν και μπροστά σε χιλιάδες ενθουσιώδεις υποστηρικτές του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, δίνει την τελευταία ομιλία της προεκλογικής του καμπάνιας, στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, στη Νέα Υόρκη, το 1936. (AP Photo)