ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 7η Νοεμβρίου

ap_561107049

Flashback στην 7η Νοεμβρίου-1
Ο 34ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων και ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων κατά την απόβαση της Νορμανδίας, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, πανηγυρίζει την παραμονή του στο προεδρικό αξίωμα μαζί με τον αντίπροεδρο του και μετέπειτα Αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, μετά την εκλογική επικράτηση του επί του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Αντλάι Στίβενσον, στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στην Ουάσιγκτον, το 1956. (AP Photo)

Flashback στην 7η Νοεμβρίου-2
Δύο στρατιώτες της Βέρμαχτ δοκιμάζουν έναν πρωτότυπο τρόπο μεταφοράς, καβαλώντας μία βακτριανή καμήλα που εντόπισαν σε κάποια νότια περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, το 1941. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Κόκκινος Στρατός έκανε ευρεία χρήση του συγκεκριμένου είδους καμηλών, το οποίο απαντάται στο μεγαλύτερο μερός του στην κεντρική Ασία, για τη μεταφορά προμηθειών και οπλισμού. (AP Photo)

Flashback στην 7η Νοεμβρίου-3
Μετά από περίπου τριάντα χρόνια δράσης στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης και δέκα περίπου χρόνια μετά την επιστροφή του στην Ιταλία, ο θρυλικός Σικελός γκάνγκστερ Λάκι Λουτσιάνο κάθεται στο γραφείο της καινούργιας του επιχείρησης διανομής χειρουργικών εργαλείων, στο κέντρο της Νάπολης, το 1955. Παρά το νόμιμο «προσωπείο» που έβαλε στη ζωή του, ο Λουτσιάνο συνέχισε την εγκληματική του δράση στην Ιταλία, διατηρώντας μεγάλο μέρος της εξουσίας που κατείχε στον κόσμο του νεοϋορκέζικου οργανωμένου εγκλήματος. (AP Photo/Ugo Sarto)

Flashback στην 7η Νοεμβρίου-4
Φορώντας τις μακάβριες λευκές στολές τους, 175 μέλη της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ) κινούνται γύρω από έναν τεράστιο φλεγόμενο σταυρό, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της ρατσιστικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια μίας συγκέντρωσης σε μία φάρμα στο ανατολικό Μέριλαντ, το 1981. (AP Photo)