ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Flashback στην 29η Νοεμβρίου

ap_451129190

flashback-stin-29i-noemvrioy0
Ένας Βρετανός ναύτης, επικουρούμενος από δύο Βρετανούς στρατιώτες, μεταφέρει έναν Γερμανό αιχμάλωτο σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου κάπου στην Αγγλία, το 1943. Ο Γερμανός ναύτης επέζησε από μία μάχη στον Ατλαντικό, όταν βυθίστηκε το υποβρύχιο στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια των Συμμάχων και να μεταφερθεί στη Βρετανία. (AP Photo)

flashback-stin-29i-noemvrioy2

flashback-stin-29i-noemvrioy4
Με ένα ελαφρύ μειδίαμα ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους, σαν να μην έχουν πλήρη αντίληψη της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, ο πρώην επικεφαλής της Λουφτβάφε, Χέρμαν Γκέρινγκ, και το κορυφαίο πολιτικό στέλεχος του ναζιστικού κόμματος, Ρούντολφ Ες, αμφότεροι πανίσχυροι άνδρες του Τρίτου Ράιχ, γευματίζουν κατά τη διάρκεια της κράτησης τους στη Νυρεμβέργη, όπου και οι δύο δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για τα πεπραγμένα τους την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945. (AP Photo/Sanders)

flashback-stin-29i-noemvrioy6
Η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ και ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό, πρωταγωνιστές της γαλλικής παραγωγής «Η Σειρήνα του Μισισιπή» του Φρανσουά Τριφό, επιβιβάζονται στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στη νήσο Ρεϋνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, όπου λαμβάνουν χώρα τα γυρίσματα της ταινίας, το 1968. Μαζί με τους δύο αστέρες του γαλλικού κινηματογράφου, στην υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας μεταβαίνει και η σύντροφος του Μπελμοντό, η Ελβετίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του '60, Ούρσουλα Άντρες, γνωστή για τη συμμετοχή της σε πολλές εμπορικές κινηματογραφικές επιτυχίες της εποχής. (AP Photo)

flashback-stin-29i-noemvrioy8
O εμβληματικός Ρώσος χορευτής του κλασικού μπαλέτου και ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές όλων των εποχών, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, προβάρει μία χορογραφία του Ρολάν Πετί μαζί με τη Γαλλίδα χορεύτρια Νοέλα Ποντουά, την οποία θα παρουσιάσουν μαζί στην Όπερα του Παρισίου, το 1968. Ήταν η πρώτη φορά που ο χορευτής ανέβηκε στη σκηνή της Όπερας του Παρισιού, μετά τη φυγή του από τη Σοβιετική Ένωση. (AP Photo/Michel Lipchitz)