Ράδιο «Κ»: Τηλεργασία – Ευλογία ή κατάρα;

Ράδιο «Κ»: Τηλεργασία – Ευλογία ή κατάρα;

Η ιδέα να δουλεύεις χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνεις στη δουλειά ακουγόταν στην αρχή πολύ ελκυστική. Όχι πια. Η τηλε-εργασία φαίνεται να έχει προσθέσει νέα βάρη και νέα άγχη στην εργασιακή καθημερινότητα. Τι είναι τελικά η εργασία χωρίς φυσική έδρα; Ευλογία ή κατάρα; Πώς και πόσο θα αλλάξουν – και πόσο θα μάς αλλάξουν- οι εργασιακές σχέσεις;

Η Άρτεμις Seaford, δουλεύει για το Facebook και ζει στην Αθήνα. Περιγράφει στο «Ράδιο Κ» και τον Μιχάλη Τσιντσίνη τι σημαίνει να εργάζεσαι από την Ελλάδα με ωράρια Αμερικής, αλλά και πώς μπορείς πλέον να συνδυάσεις τη ζωή στην πατρίδα με την καριέρα στο εξωτερικό. Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, εξηγεί με ποιον τρόπο η κυβέρνηση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές που φέρνει η πανδημία προκειμένου να προσελκύσει στην Ελλάδα εργαζόμενους και επιχειρήσεις της ψηφιακής οικονομίας. Ο καθηγητής φιλοσοφίας, Θεοφάνης Τάσης, αναλύει τις συνέπειες της συγχώνευσης του εργασιακού με τον ιδιωτικό βίο και προσπαθεί να προβλέψεις πώς θα αλλάξει η πανδημία την καθημερινότητα του ψηφιακού ανθρώπου.

Παραγωγή: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή