Ράδιο «Κ»: Ο Νίκος Αλιβιζάτος ανοίγει το πολιτικό του ημερολόγιο

Ράδιο «Κ»: Ο Νίκος Αλιβιζάτος ανοίγει το πολιτικό του ημερολόγιο

Τι του είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για το Σύνταγμα; Ποια συμβουλή είχε δώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο μετά την εκλογή του; Τι συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον Τσίπρα; Πώς εξηγεί τις αντιφάσεις της γενιάς του -της γενιάς του Πολυτεχνείου; Γιατί κάποιοι εκσυγχρονιστές έψαξαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ναυάγησε το εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς; Γιατί αποτυγχάνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Και ποιον ρόλο παίζει τελικά στην πολιτική ωρίμανση η οικογενειακή ευτυχία;

Ο Νίκος Αλιβιζάτος μιλάει στον Μιχάλη Τσιντσίνη με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Δυο βήματα μπρος και ένα πίσω» -έναν προσωπικό απολογισμό που καλύπτει πάνω από μισόν αιώνα διδασκαλίας, δικηγορίας και πολιτικών παρεμβάσεων. Το έγραψε, λέει, το καλοκαίρι, προσπαθώντας να δώσει και στον εαυτό του μια απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν υπηρέτησα τη μεγάλη μου αγάπη, που ήταν η πολιτική».

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή