«ΤHE TAP»-A TEDxAthens Podcast: Η Μαρίλη Νίκα μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη

«ΤHE TAP»-A TEDxAthens Podcast: Η Μαρίλη Νίκα μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη

Στα πλαίσια του διδακτορικού της, η Μαρίλη Νίκα δούλεψε πάνω σε επιδημιολογικά μοντέλα και ερεύνησε το φαινόμενο του περιεχομένου που γίνεται viral.

Απέδειξε ότι το viral περιεχόμενο εξαπλώνεται με τον ίδιο τρόπο που ένας ιός εξαπλώνεται σε πληθυσμούς. Επί του παρόντος, εργάζεται για την Google στην Καλιφόρνια ως Speech AI Product Manager, είναι συνιδρύτρια του «Geekettes», έχει δώσει 3 ομιλίες TEDx και βραβεύτηκε ως «Γυναίκα της Χρονιάς» για το έργο της στην ισχυροποίηση των γυναικών στην τεχνολογία. Ο κατάλληλος άνθρωπος και γυναίκα στην τεχνολογία για να μας δώσει μια ιδέα παραπάνω περί τεχνητής νοημοσύνης, το virality κι ίσως το machine uprising εεε learning.

Προτάσεις της Μαρίλης για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο του AI:

Course: Introduction to Artificial Intelligence (AI)

Books: Lean in by Sheryl Sandberg, You Look Like a Thing and I Love You: How Artificial Intelligence Works and Why It’s Making the World a Weirder Place

Crash course in a book: AI Crash Course: A fun and hands-on introduction to machine learning, reinforcement learning, deep learning, and artificial intelligence with Python

AI news: ScienceDaily – Artificial Intelligence News

Το «THE TAP-A TEDxAthens Podcast» is powered by iStorm.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή