Podcast με ουρά! #7 – ΑΡΧΕΛΩΝ: στο πλευρό των θαλάσσιων χελωνών

Podcast με ουρά! #7 – ΑΡΧΕΛΩΝ: στο πλευρό των θαλάσσιων χελωνών

Απολιθώματα που έχουν βρεθεί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι θαλάσσιες χελώνες ήταν σύγχρονες των δεινοσαύρων. Αν και οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, εκείνες επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Με δυσκολία βέβαια, μια και ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές του τις απειλούν...

Απολιθώματα που έχουν βρεθεί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι θαλάσσιες χελώνες ήταν σύγχρονες των δεινοσαύρων. Αν και οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, εκείνες επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Με δυσκολία βέβαια, μια και ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές του τις απειλούν…

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ιδρύθηκε το 1983, με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Οι κύριες δράσεις του αφορούν τη συστηματική παρακολούθηση και έρευνα, τη διάσωση και περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Με τη βοήθεια των εθελοντών του ο ΑΡΧΕΛΩΝ παρακολουθεί κάθε χρόνο 75 χιλιόμετρα παραλιών και προστατεύει περισσότερες από 2.500 φωλιές. Στο Κέντρο Διάσωσής του περιθάλπονται περίπου 50 θαλάσσιες χελώνες ετησίως και στη συνέχεια απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Για όλα αυτά η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τη διευθύντρια του συλλόγου, Δάφνη Μαυρογιώργου.

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή