Women: Ο νόμος περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και η εφαρμογή του

Women: Ο νόμος περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και η εφαρμογή του

Θετικό βήμα για την πρόληψη και την καταπολέμηση των περιστατικών βίας και παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί ο νόμος 4808/2021, ο οποίος θεσμοθετεί και ορίζει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, πάνω στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με ερευνητική έκθεση του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας), ένα σημαντικό ποσοστό φορέων (περίπου 20%), κυρίως μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, παραμένει ανενημέρωτο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό δεν γνωρίζει επαρκώς το περιεχόμενο του σχετικού θεσμικού πλαισίου. Επίσης, σε ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού των ιδιωτικών και δημόσιων/κρατικών φορέων δεν έχει φθάσει η ενημέρωση για το περιεχόμενο της νομοθεσίας για τη βία και παρενόχληση, καθώς και για σχετικές ενέργειες στις οποίες έχουν δικαίωμα να προβούν, σε περίπτωση που δεχθούν ή γίνουν μάρτυρες περιστατικού παρενόχλησης στο εργασιακό πλαίσιο. Ενδεικτικά, το 67,3% των ερωτώμενων δεν έχει λάβει ποτέ επιμόρφωση σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή/ και διακρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον, ενώ το 70,4% των ερωτώμενων δεν έχουν αναζητήσει ή λάβει ενημερωτικό υλικό πάνω σε τέτοια θέματα. 

Women: Ο νόμος περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και η εφαρμογή του-1

Συμπεριφορές που, σύμφωνα με την έρευνα, εμπίπτουν στο πλαίσιο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι φορείς, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η οικονομική δυνατότητα της κάθε επιχείρησης. 50 εκπρόσωποι φορέων (51,5%) δήλωσαν ότι οι φορείς τους μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για τη βία και την παρενόχληση στον εργασιακό χώρο και 11 φορείς (11,3%) ότι δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα.

Σε ερώτηση για το ποιες θα ήταν οι κυρώσεις που θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για έναν δράστη στο μέλλον, το 70,4% απάντησε η «απόλυση», το 46,9% είπε «η αναστολή καθηκόντων» και το 38,8% «η άρνηση προαγωγής ή/και αυξήσεις μισθών για μια χρονική περίοδο».

Women: Ο νόμος περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και η εφαρμογή του-2

Για το θέμα συζητάμε με την πρόεδρο του ΚΕΘΙ, κ. Μαρίνα Στέφου.

 

Αν θέλετε να συνεισφέρετε κι εσείς με τις ιδέες και απόψεις σας αναζητήστε στο viber το W♀men the podcast.

Δημοσιογραφική επιμέλεια – Παρουσίαση: Θεοδώρα Βασιλοπούλου 

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή