The Money Pod #45: Υπάρχουν καλές αυξήσεις φόρων, κ. Χριστοδουλάκη;

The Money Pod #45: Υπάρχουν καλές αυξήσεις φόρων, κ. Χριστοδουλάκη;

«Επιμένουμε στη φορολόγηση των μερισμάτων, όπως και στη μείωση του αφορολόγητου στις γονικές παροχές. Το ασφαλιστικό πρέπει να κλείσει μία 10ετία, μετά θα τα συζητήσουμε όλα ξανά, είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Η μείωση του ΦΠΑ είναι επιβεβλημένη, θα ρίξει και τον πληθωρισμό. Κι εγώ μισογεμάτο το βλέπω το ποτήρι, το θέμα είναι ποιος το πίνει. Το ΠΑΣΟΚ έχει εμπειρία στα κοινοτικά προγράμματα. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει αυτόματα, όπως θεωρούν κάποιες σχολές (μη) σκέψης. Είμαστε πιο αξιόπιστοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτείται δημοσιονομική σωφροσύνη».

Είναι τώρα η στιγμή να στερήσουμε φορολογικά κίνητρα; Τουλάχιστον, να μεγαλώσουμε πρώτα την πίτα; Και τελικά, πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις; Το Money Pod φιλοξενεί τον επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργό Οικονομικών και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκο Χριστοδουλάκη.

Ακούστε επίσης:

  • ποια είναι η ιστορία του Μάαστριχτ
  • τι σημαίνει στατιστικό σφάλμα
  • πώς στερεύουν οι λίμνες μας

Από τον Βασίλη Κωστούλα

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή