Γαστρονόμος: Το παλαιότερο ελληνικό χειρόγραφο μαγειρικής

Γαστρονόμος: Το παλαιότερο ελληνικό χειρόγραφο μαγειρικής

γαστρονόμος-το-παλαιότερο-ελληνικό-χ-561293884

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του Γαστρονόμου Μαρτίου (εκτάκτως από το Σάββατο 13/03 με την Καθημερινή της Κυριακής) που φέρνει στο φως, αποκλειστικά, τον παλαιότερο ελληνικό οδηγό μαγειρικής, γραμμένο πριν από το 1821, ο Αγαμέμνων Τσελίκας, ο παλαιογράφος που τον ανακάλυψε, μιλά στον Άγγελο Ρέντουλα, αρχισυντάκτη των γαστρονομικών εκδόσεων της Καθημερινής.

Παράλληλα, ο Περικλής Κοσκινάς, σεφ στο εστιατόριο Cookoovaya ετοιμάζει δύο από τις 60 συνταγές που επιλέξαμε να φέρουμε στο σήμερα απευθυνόμενοι στους καλύτερους Έλληνες μάγειρες. Κρέας ψητὸ, ὡσὰν τηγανίτες, δηλαδή τηγανίτες κρέατος σε τραγανή κρούστα, και Ἐλιὲς εἰσὲ σαλάτα μποσταντζήδικη, δηλαδή σαλάτα με ελιές και κρεμμύδια.

Σας προσκαλούμε να βυθιστείτε στην ανάγνωση και να γνωρίσετε αυτό το πολύτιμο χειρόγραφο, ένα παράθυρο στη ζωή και τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων λίγο πριν από το 1821!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή