Βίντεο NYT: Όταν η διακόσμηση «μιλάει» για τον οικοδεσπότη

Βίντεο NYT: Όταν η διακόσμηση «μιλάει» για τον οικοδεσπότη

Η περιέργεια να εισέλθουμε στον προσωπικό χώρο των άλλων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περιέργεια να εισέλθουμε στον προσωπικό χώρο των άλλων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Μία ματιά στη βιβλιοθήκη, την (πιθανή) δισκοθήκη, τα αντικείμενα και τη γενικότερη διακόσμηση ενός σπιτιού αποτελεί ταυτόχρονα και μια ματιά στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που ζει μέσα σε αυτό, η οποία μας δίνει μία πρώτη ή μία παραπάνω ιδέα για το ποιος είναι ο εκάστοτε συνάνθρωπος μας.

Σήμερα, ο εσωτερικός κόσμος των γύρω μας είναι βέβαια σε μεγάλο βαθμό ορατός από τη δραστηριότητά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα μία επίσκεψη σε ένα σπίτι να μην επιφυλάσσει πλέον αρκετές εκπλήξεις στον επισκέπτη αναφορικά με το «ποιος είναι» ο οικοδεσπότης.

Όμως σε περιπτώσεις ανθρώπων όπως ο σχεδιαστής υφασμάτων και διακοσμητής εσωτερικών χώρων Sean McNanney, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να αποτυπώσει στο ακέραιο τον άρρηκτα συνδεδεμένο με τον οικιακό χώρο, εσωτερικό κόσμο τους. 

*Video από τους New York Times – Αποκλειστική δημοσίευση στην Ελλάδα από το kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή