Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο αντίο

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο αντίο

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη συ δοξαστική. Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!», σιγοτραγούδησε ο κόσμος έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών

μίκης-θεοδωράκης-το-τελευταίο-αντίο-561489619

«Αυτό το χώμα είναι δικό σου και δικό μας»: Με αυτό το τραγούδι, καθώς επίσης με παρατεταμένο χειροκρότημα και την ιαχή «αθάνατος, αθάνατος», υποδέχθηκε χθες το πλήθος τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη που εκτέθηκε για λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Από νωρίς το μεσημέρι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι, και φορώντας τη μάσκα τους, περίμεναν καρτερικά στους δρόμους γύρω από την Μητρόπολη. Εκεί βρέθηκε ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ και συνεργάτης του Μίκη από το Τίμπιγκεν, με την κιθάρα του και σε άψογα ελληνικά οργάνωσε ένα αυθόρμητο πρόγραμμα. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκινητικές.

«Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και μυρσίνη συ δοξαστική. Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου!», σιγοτραγούδησαν αρχικά και όσο περνούσε η ώρα τόσο συνέχιζε το τραγούδι με κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη που είναι διαχρονικά κι έχουν καταγραφεί στη συλλογική μνήμη.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή