Ενρίκο Λέτα στην «Κ»: Πληρώνουμε 1 δισ. ευρώ την ημέρα στον Πούτιν

Ενρίκο Λέτα στην «Κ»: Πληρώνουμε 1 δισ. ευρώ την ημέρα στον Πούτιν

«Πληρώνουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον Πούτιν», δηλώνει στην «Κ» ο γραμματέας του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του ινστιτούτου Jacques Delors

ενρίκο-λέτα-στην-κ-πληρώνουμε-1-δισ-ε-561819736

Ως ευρισκόμενη σε σαφή αντίφαση με την κοινή πολιτική κατά της Ρωσίας βλέπει ο Ενρίκο Λέτα την απροθυμία των κρατών-μελών της Ε.Ε. να επιβάλλουν εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου και του αερίου. «Πληρώνουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον Πούτιν», δηλώνει στην «Κ» ο γραμματέας του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του ινστιτούτου Jacques Delors. O Λέτα εκφράζει επίσης την ανησυχία του για το αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών και τονίζει ότι αναβίωση της σοσιαλδημοκρατίας συνδέεται με την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και την ενίσχυση του ρόλου της Ε.Ε. ως προστάτη των ασθενέστερων. Τέλος, προτείνει τη δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, με τη συμμετοχή των «27» και των υποψήφιων προς ένταξη χωρών, για την καλύτερη πολιτική διαχείριση της διαδικασίας ένταξης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιάννης Παλαιολόγος

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις από την 55η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή