ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η στέψη του βασιλιά Καρόλου εγείρει ερωτήματα για τον ρόλο της μοναρχίας

ARTE: «Η Ευρώπη κάθε εβδομάδα» – Η στέψη του βασιλιά Καρόλου εγείρει ερωτήματα για τον ρόλο της μοναρχίας

Η ιστορία του Καρόλου Γ' είναι η ιστορία κάποιου που περίμενε πάνω από 70 χρόνια για να εκπληρώσει το πεπρωμένο του

arte-η-ευρώπη-κάθε-εβδομάδα-η-στέψη-το-562416010

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου εγείρει ερωτήματα για τον ρόλο της μοναρχίας, τόσο για την αποικιοκρατική της ιστορία όσο και για τον εκπληκτικό της πλούτο σε μια εποχή οικονομικής κρίσης για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον απόηχο των εφόδων της αστυνομίας για τη σύλληψη της μαφίας Ντράνγκετα, ρίχνουμε μια ματιά στο εμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη. Στα πολιτιστικά νέα, μαθαίνουμε για τον θρυλικό Δανό εικονογράφο Ιμπ Άντονι, που έβαλε την Κοπεγχάγη στον χάρτη.

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 6 Ιουνίου του 2023. 

Αυτό το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα παράγεται από τον γαλλογερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ARTE και διατίθεται σε 8 γλώσσες μέσω μιας ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που συστάθηκε από την El Pais (Ισπανία), την Gazeta Wyborcza (Πολωνία), την Internazionale (Ιταλία), την Καθημερινή (Ελλάδα), τη Le Soir (Βέλγιο), το Telex (Ουγγαρία), σε συντονισμό με την ARTE. Το έργο κατέστη δυνατό με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης «Ευρωπαϊκές Πλατφόρμες ΜΜΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή