Στο στόχαστρο Μουσουλμάνων η Katy Perry

Στο στόχαστρο Μουσουλμάνων η Katy Perry

στο-στόχαστρο-μουσουλμάνων-η-katy-perry-2009839

Στο βίντεο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια υποδύεται το ρόλο της Katy Patra, μια θεάς βασίλισσας που μετατρέπει σε στάχτη τους υπηκόους της επειδή δεν της αρέσουν τα δώρα τους. Η αιτία της αναφοράς βρίσκεται όμως σε μερικά πλάνα που κεντράρουν ένα υπήκοο που στο λαιμό του φέρει ένα μενταγιόν με τη λέξη «Αλλάχ», που στα αραβικά σημαίνει «Θεός». Ο χαρακτήρας μετατρέπεται σε στάχτη αμέσως μετά από την θεά βασίλισσα.

Οι ισλαμιστές ζητούν να αποσυρθεί το επίμαχο κομμάτι από το διαδίκτυο, καθώς θεωρούν ότι είναι βλάσφημο και προσβλητικό. Η αναφορά έχει φτάσει πλέον τις 50.000 υπογραφές. Ο Shazad Iqbal που είναι ο άνθρωπος πίσω από την αναφορά, προέβει σε δριμύ κατηγορώ στο πρόσωπο της τραγουδίστριας, επισημαίνοντας πως «η βλασφημία εκφράζεται με σαφήνεια στο βίντεο από τη Perry (που εμφανίζεται όπως ανταγωνιστής του Αλλάχ) κατακλύζοντας τους πιστούς και τη λέξη Θεός μέσα στις φλόγες».

Η αντίδραση αυτή της μουσουλμανικής κοινότητας φαίνεται να είναι η καλύτερη διαφήμιση για την τραγουδίστρια καθώς λόγω του σκανδάλου που προκλήθηκε, το βίντεο έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή