Το αόρατο καπό της Land Rover

το-αόρατο-καπό-της-land-rover-2020047

H Land Rover παρουσίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα στο χώρο της αυτοκίνησης που εντυπωσιάζει , καθώς ακροβατεί ανάμεσα στην λογική και την φαντασία. Το καινοτόμο σύστημα σχεδόν εξαφανίζει από την οπτική του οδηγού, το καπό του αυτοκινήτου.

Ενώ ο εντυπωσιασμός που προκύπτει από την ρηξικέλευθη ανακάλυξη είναι προφανής, η πρακτική λειτουργία του εγείρει ερωτηματικά. Κι όμως,  η χρησιμότητα του πρωτοποριακού συστήματος που εξαφανίζει το καπό του αυτοκινήτου είναι πιο λογική από όσο φαίνεται. Από τη στιγμή που αφορά σε τετρακίνητα αυτοκίνητα, το όφελος κατά την κίνηση σε ανώμαλο δρόμο έγκειται στην ορατότητα που προσφέρει στον οδηγό, καθώς του επιρέπει να δει αν οι μπροστινοί τροχοί πατούν σε ασφαλές σημείο.

Με τη βοήθεια καμερών και χρήσης Augmented reality (συνδυασμός πραγματικότητας και ψηφιακών δεδομένων) και Head Up Display, το «αόρατο καπό» της Land Rover είναι μια ιδέα που εντυπωσιάζει και ανοίγει το δρόμο σε νέες τεχνολογικές δομές στο χώρο της αυτοκίνησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή