Το μπαρ που «ενώνει» Ομπάμα και Μπιν Λάντεν

Το μπαρ που «ενώνει» Ομπάμα και Μπιν Λάντεν

το-μπαρ-που-ενώνει-ομπάμα-και-μπιν-λά-2021410

Ένας ιδιοκτήτης μπαρ στη Βραζιλία, που μοιάζει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν περίμενε πως η επιχείρησή του θα ανθίσει και πως πλήθη θα άρχιζαν να συρρέουν στο μαγαζί του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μπορεί το μαγαζί που άνοιξε ο γραφικός ιδιοκτήτης να είναι καλαίσθητο, ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος που το κάνει τόσο δημοφιλές.

Ο Ceará Francisco Helder Braga Fernandes, στα 54 του χρόνια αποφάσισε να ανοίξει το δικό του μαγαζί –μπαρ. Εξαιτίας της εντυπωσιακής ομοιότητάς του με τον εγκέφαλο της Αλ Κάιντα, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να προκαλέσει τους κατοίκους και περαστικούς του Σάο Πάολο ονομάζοντας το «Μπαρ του Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Ο ίδιος και το μπαρ απέκτησε απροσδόκητη δημοτικότητα όταν υποδέχθηκε έναν πολύ σημαντικό επισκέπτη, τον Μπάρακ Ομπάμα.

Οι δύο σωσίες ενθουσίασαν το κοινό όταν άρχισαν να αγκαλιάζονται και να πίνουν μπύρες μπροστά στο φακό. Η κίνηση αυτή εκτόξευσε την δημοτικότητα του Fernandes, ο οποίος εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία προς όφελος της επιχείρησής του.

«Είμαι ένας άνθρωπος με καλή θέληση. Δεν αντέχω τη βία», τονίζει ο ευφάνταστος Fernandes.

Παραδέχεται, ωστόσο πως η ομοιότητά του ήταν κάτι το επικερδές στο χώρο των επιχειρήσεων. «Κανείς δεν με καλεί Francisco πια. Είμαι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Βέβαια, ο ίδιος επισημαίνει πως πριν την  επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν απλά  ο «άνθρωπος – γενειάδα».

Ο Fernandes σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως είναι χριστιανός, αλλά θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του, καθώς αυτό ωφελεί άμεσα την επιχείρησή του.

Οσο παράδοξο και να φαίνεται, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει αποτελέσει έμπνευση για χιλιάδες καταστήματα ψυχαγωγίας με πιο γνωστό την «Σπηλιά του Μπιν Λάντεν» στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή