«Happy Voting» στις Ευρωεκλογές

happy-voting-στις-ευρωεκλογές-2025488

Μία ευρωπαϊκή καμπάνια συνδυάζει την εκλογική διαδικασία με την μουσική και την ποπ-κουλτούρα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αύξηση της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου.

Πιο επίκαιρο από ποτέ φαντάζει το βίντεο – εκστρατείας της Ευρώπης, καθώς ανησυχητικά είναι τα ποσοστά της αποχής από την εκλογική διαδικασία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας. Μόλις λίγες μέρες πριν σημειώθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης η υψηλή αποχή της τάξεως του 80% από τις ευρωκάλπες στην Τσεχία.

Η τάση αυτή δικαιολογείται από το αποτέλεσμα της τελευταίας έρευνας που διεξήγαγε η Eurostat, σύμφωνα με την οποία 6 στους 10 Ευρωπαίους δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαική Ενωση.

Η αποχή από τις ευρωκάλπες θεμελιώνεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης και της αδιαφορίας που καλλιεργείται για το μέλλον της Ευρώπης, όπως και της ευρύτερης δυσπιστίας για το μέγεθος της τελικής αντιπροσώπευσης.

Υψηλή ήταν επίσης η αποχή στον πρώτο γύρο των εκλογών για περιφέρειες και δήμους στη χώρα μας, καθώς η πανελλαδική συμμετοχή (στο 29,8% των εκλογικών τμημάτων) περιορίστηκε στο 60,3% των εγγεγραμμένων.

Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και υποψήφιοι σε δηλώσεις τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και με αφορμή το ποσοστό αποχής της προηγούμενης Κυριακής καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Εντονη και επιτακτική γίνεται η έκκληση για συμμετοχή στις τριπλές κάλπες, ώστε κανένας να μην αφήσει τους άλλους να αποφασίζουν για τον ίδιο.

Happy Voting

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από οργανώσεις νεολαίας και εκατοντάδες εθελοντές που συνεργάστηκαν για να βοηθήσουν στην παραγωγή της καμπάνιας. Mέλη του ευρωκοινοβουλίου αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική, διασκεδαστική καμπάνια για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των νέων εν όψει εκλογών.

Υπό το φως των εκλογών ολοένα και πιο σημαντική είναι προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας για την κινητοποίηση των ψηφοφόρων και ειδικότερα την ενεργή συμμετοχή των νέων στην Ευρώπη.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις συνεργάστηκαν με εταιρείες παραγωγής, όπως Full Tunes και Executive Producer Samuel Doveri Vesterbye ώστε να ξεκινήσει μία από τις πιο διασκεδαστικές και ελκυστικές καμπάνιες για τους νέους.

Με ηχητική υπόκρουση το τραγούδι «Happy» του Φάρελ Ουίλιαμς, εξήντα ηθοποιοί, διάσημοι και πολιτικοί  χορεύουν και στέλνουν το μήνυμα πως το να ψηφίζεις και να αποφασίζεις για τον τόπο και τον τρόπο που ζεις προσφέρει χαρά και ευτυχία.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούσαν να λείπουν από το «πάρτι» της πρωτοβουλίας και με την σειρά τους προωθούν το μήνυμα της συμμετοχής στην διαδικασία της ψηφοφορίας υπό το hashtag #happyvoting.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή