Στη Γένοβα το Costa Concordia

στη-γένοβα-το-costa-concordia-2037167

Στο λιμάνι της Γένοβας βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, το οποίο ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι την περασμένη Τετάρτη από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, όπου είχε ναυαγήσει πριν από δυόμισι χρόνια, τον Ιανουάριο του 2012, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι.

Το πλοίο έφτασε σε προβλήτα του λιμανιού Voltri με τη βοήθεια οκτώ ρυμουλκών, ενώ πλήθος κόσμου παρακολούθησε την άφιξή του.

Το σκουριασμένο, πλέον, κρουαζιερόπλοιο, που έχει περίπου το διπλάσιο μέγεθος από τον Τιτανικό, κατάφερε να επιπλεύσει στη διάρκεια του ταξιδιού χάρη στην τοποθέτηση γύρω του πελώριων δεξαμενών αέρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχε 17μελές πλήρωμα που βρισκόταν πάνω στο πλοίο, ενώ ακολούθησε νηοπομπή δέκα σκαφών. Έπειτα από την άφιξή του στη Γένοβα, το πλοίο θα αποσυναρμολογηθεί και θα μετατραπεί σε παλιοσίδερα.

Η διαδικασία μεταφοράς του κόστισε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του Costa Concordia περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η διάλυσή του ενδέχεται να αγγίξει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και να διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια.

Στην Γένοβα βρισκόταν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, για να παρακολουθήσει τις τελευταίες φάσεις της εισόδου του Concordia στο λιμάνι και να συγχαρεί όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Προτεραιότητα των εργαζομένων που θα αναλάβουν την αποσυναρμολόγηση του πλοίου θα είναι να ψάξουν για τη σορό του Ινδού σερβιτόρου Ρουσελ Ρεμπέλο, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καθώς ενδέχεται ο ίδιος να παγιδεύτηκε σε σημείο του πλοίου όπου δεν είχαν προηγουμένως πρόσβαση οι διασώστες.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή