Ο καιρός σήμερα

 

 

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές στην Ανατ. Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα μας Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως έως τα 6 μποφόρ.

Κατά τα άλλα, οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών καταιγίδων είναι πολύ λίγες και περιορίζονται στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και έτσι νωρίς το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα κάνει αρκετή ψύχρα.


Αύριο, είναι πιθανό να εκδηλωθούν απογευματινές βροχές ή και καταιγίδες στη δυτική και στη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή πρόσκαιρη εξασθένηση.


Το Σαββατοκύριακο γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Τα μελτέμια στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 


Βόρεια Ελλάδα: Μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς. 

Δυτική Ελλάδα: Μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Ανεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Yπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Μικρή πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Ανεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς. 

Αιγαίο - Κρήτη - Δωδεκάνησα: Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας στην Κρήτη. Ανεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Aττική: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Ανεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Ανεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.