Γιούνκερ για τη στιγμή έντασης με την Μέι: Τουλάχιστον δεν χορεύαμε (βίντεο)

Γιούνκερ για τη στιγμή έντασης με την Μέι: Τουλάχιστον δεν χορεύαμε (βίντεο)

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι συζητούσαν με την Βρετανίδα πρωθυπουργό σήμερα το πρωί όταν τους συνέλαβε ο φακός να μιλούν έντονα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε χαριτολογώντας: «τουλάχιστον, δεν χορεύαμε».

Στη συνέχεια, ο Γιούνκερ εξήγησε ότι η Τερέζα Μέι νόμιζε πως ο ίδιος την επέκρινε, όταν είπε πως η βρετανική θέση είναι «νεφελώδης».

«Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

 

 

«Φερθήκαμε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι με τον μεγαλύτερο σεβασμό όλοι μας και εκτιμάμε τις προσπάθειές της για να επικυρωθεί η συμφωνία μας», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ.

Νωρίτερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι οι «συνομιλίες με τους συναδέλφους μου σήμερα έδειξαν ότι πράγματι είναι πιθανό να έχουμε επιπλέον διευκρινίσεις και συζητήσεις, μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου»

Η Μέι είπε ακόμη πως οι συζητήσεις για το Brexit θα γίνουν σκληρές προς το τέλος των διαπραγματεύσεων.

«Διαπραγματεύσεις όπως αυτές είναι πάντοτε σκληρές και όσο πλησιάζουμε στο τέλος, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολες επειδή διευθετούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες κάποιου πράγματος», είπε η Μέι.

Αναφορικά με τη «ζωηρή» συζήτηση που είχε με τον Γιούνκερ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της διευκρίνισε ότι δεν την είχε αποκαλέσει «νεφελώδη».

«Είχα μια δυνατή συζήτηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους.

«Νομίζω πως αυτό είναι το είδος της συζήτησης που μπορείς να έχεις όταν έχεις αναπτύξει μια σχέση εργασίας και εργάζεσαι καλά με τον άλλον.

Και αυτό που προέκυψε από αυτήν ήταν η διευκρίνισή του πως αναφερόταν, όταν χρησιμοποίησε αυτή την ιδιαίτερη φράση, … στο γενικό επίπεδο της συζήτησης στη Βρετανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή