Η ξανθιά Μελάνια και η αναζήτηση πολιτικού συμβολισμού

Η ξανθιά Μελάνια και η αναζήτηση πολιτικού συμβολισμού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Η Μελάνια Τραμπ αποφάσισε σταδιακά να γίνει ξανθιά, ανοίγοντας το χρώμα των μαλλιών της με ανταύγειες, και όλη η Αμερική αναρωτιέται αν υπάρχει πολιτικός συμβολισμός σε αυτήν την αλλαγή. Το Vanity Fair απέδωσε την ενέργειά της στο γεγονός πως οι περισσότερες γυναίκες που περιβάλλουν τον Τραμπ είναι ξανθές: από την κόρη του, τις πρώην συζύγους του, τη Στόρμι Ντάνιελς και όλες τις τηλεπαρουσιάστριες του αγαπημένου του τηλεοπτικού σταθμού: Fox & Friends.

Η ίδια ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι θέλει η αμερικανική κοινή γνώμη να ασχολείται με τα σοβαρά και τα μεγάλα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι στυλίστες της επιλέγουν να στείλουν πολιτικά μηνύματα μέσω της κόμης της. Το 2016, όταν ο σύζυγός της εξελέγη αλλά δεν είχε ακόμη ορκιστεί, ο επί μακρόν κομμωτής της Μορντεχάι Αλβόου παραδέχθηκε ότι η σταθερότητα στην εμφάνισή της είναι εσκεμμένη επιλογή. «Ηταν πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στον κόσμο ποια είναι και ταυτόχρονα να δώσουμε μια αίσθηση σταθερότητας με την εμφάνισή της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Twitter κατακλύστηκε χθες από πικρόχολες αναρτήσεις για το νέο χρώμα των μαλλιών της. «Ο Ντόναλντ και η Μελάνια έχουν πλέον την ίδια βαφή», ήταν ένα από τα tweets. «Μελάνια, δεν είναι καλή ιδέα να βάφεις τα μαλλιά σου στο μπάνιο του Λευκού Οίκου», έγραψε ένας άλλος χρήστης. Δεν έλειψαν εξάλλου οι ειρωνικές αναφορές στην καταδίκη του πρώην δικηγόρου του Τραμπ: «Περίμενε να μπεις στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων πριν βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά». Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν η αλλαγή σηματοδοτεί κάποια δραστικότερη μεταβολή της Μελάνια, καλώντας τον Τραμπ να είναι σε επαγρύπνηση. Πολλές γυναίκες ενοχλήθηκαν πάντως από αυτές τις αντιδράσεις, επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι που ζητούν τη χειραφέτηση των γυναικών κάθονται στη συνέχεια και ασχολούνται με τρίχες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή