Ξεκινά η κατεδάφιση της μοιραίας γέφυρας στη Γένοβα

Ξεκινά η κατεδάφιση της μοιραίας γέφυρας στη Γένοβα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Αύγουστο, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της κατάρρευσης  της οδογέφυρας Μοράντι, τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει τη Γένοβα με τη Γαλλία.

Τέσσερις μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία ξεκινούν τα έργα κατεδάφισης, με τις έρευνες για τους υπαιτίους να παραμένουν άκαρπες. 

Πέντε εταιρίες ξεκίνησαν να γκρεμίζουν την γέφυρα Mοράντι ενώ, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, τα έργα θα κοστίσουν 19 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, η οικοδόμηση της νέας γέφυρας θα αρχίσει στο τέλος Μαρτίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όσο για τις έρευνες, όπως αναφέρει ο Τύπος, κανείς από όσους ιθύνοντες έλαβαν κλήση σε απολογία, δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστικών. 

Η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι η Γένοβα «θα πρέπει να γίνει σύμβολο της αναγέννησης όλης της Ιταλίας», όπως τονίζει ο υπουργός υποδομών Ντανίλο Τονινέλλι από τα Πέντε Αστέρια. Παράλληλα, πρόκειται να δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες που ζουν κοντά στην περιοχή της γέφυρας, διότι θεωρείται βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθούν τους ερχόμενους μήνες από το θόρυβο των έργων.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η όλη προσπάθεια θα μπορέσει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, δεδομένου ότι και η έγκριση των πρώτων μέτρων για την στήριξη των πληγέντων και την διαδικασία ανοικοδόμησης στην ιταλική βουλή και γερουσία έγινε «μετ’ εμποδίων».   

Μετά από πολλές καθυστερήσεις πρόκειται, επομένως, για στοίχημα καίριας σημασίας για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή