Γκουτέρες: Παράδειγμα επίλυσης ειρηνικών διαφορών η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Γκουτέρες: Παράδειγμα επίλυσης ειρηνικών διαφορών η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως παράδειγμα διακρατικής προσπάθειας να κλείνουν εκκρεμή ζητήματα, χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κατά την ομιλία του στο 18ο διεθνές φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ.

«Το παράδειγμα της Ελλάδας και της πΓΔΜ αποτελεί δείγμα διακρατικής προσπάθειας να κλείνουν εκκρεμή ζητήματα που μόνο εντάσεις προκαλούσαν και τίποτα άλλο και που θα φέρουν πολλά οφέλη στην περιοχή των Βαλκανίων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουτέρες, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του φόρουμ της Ντόχα.

Επίσης, κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν όλες οι δυνατές πρωτοβουλίες, κρατικές, διακρατικές και διεθνείς, για να ηρεμήσει ο πλανήτης από τις πολλές εστίες εντάσεων. Ως αποτέλεσμα αυτών των εντάσεων, ο κ. Γκουτέρες ανέφερε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή