Κινηματογραφική επιχείρηση στην Κολομβία για την απελευθέρωση της ανιψιάς του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Κινηματογραφική επιχείρηση στην Κολομβία για την απελευθέρωση της ανιψιάς του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία, ηλικίας 34 ετών, είχε απαχθεί στα τέλη Αυγούστου από μια ομάδα ένοπλων, που σταμάτησαν το αυτοκίνητό της κοντά στην πόλη Σάντα Μάρτα, στο βόρειο τμήμα της Κολομβίας, στις ακτές της Καραϊβικής. Οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να την αφήσουν ελεύθερη.

Μετά από σχεδόν 4 μήνες ερευνών και μία κινηματογραφική επιχείρηση, μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας απελευθέρωσαν σώα την ανιψιά του εκλιπόντος Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που τιμήθηκε το 1982 με το Νόμπελ λογοτεχνίας. 

Σύμφωνα με τα Κολομβιανά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα απελευθερώθηκε μεταξύ 5 και 6 το πρωί της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν υπό άθλιες συνθήκες σε μία σπηλιά στα βουνά γίνω από την πόλη όπου απήχθη, φρουρούμενη από τους απαγωγείς της. 

Κινηματογραφική επιχείρηση στην Κολομβία για την απελευθέρωση της ανιψιάς του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες-1

«Σε μια συντονισμένη επιχείρηση από τις ένοπλες δυνάμεις, η Μελίσα Μαρτίνες Γκαρσία απελευθερώθηκε» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε.

Ο απερχόμενος διευθυντής της αστυνομίας της Κολομβίας, ο στρατηγός Χόρχε Ερνάντο Νιέτο, είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι τη Μαρτίνες Γκαρσία την είχε απαγάγει μια ομάδα πρώην δεξιών παραστρατιωτικών.Σύμφωνα με τον ίδιο, 15 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. 

Κινηματογραφική επιχείρηση στην Κολομβία για την απελευθέρωση της ανιψιάς του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες-2

Σύμφωνα με έναν από τους συγγενείς της, η γυναίκα χρειάζεται ιατρική αξιολόγηση μετά από 113 ημέρες αιχμαλωσίας.

Η Μαρτίνες Γκαρσία είναι η εγγονή του Χάιμε Γκαρσία Μάρκες, του αδελφού του συγγραφέα, που απεβίωσε το 2014 σε ηλικία 87 ετών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή