ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο

Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο

Τη σημασία επίλυσης των ζητημάτων στο Αιγαίο υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο».

«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα δώσουμε άδεια για μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή και υλοποίηση κανενός σχεδίου στην περιοχή, στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η ΤΔΒΚ. . Αυτά τα θέματα τα παρακολουθούμε από πολύ κοντά», τόνισε ο Ακάρ.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των Τ/Κ στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο καθώς και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας», συνέχισε.

Τέλος υπογράμμισε ότι διεξάγονται «επιχειρήσεις στην 780 χιλιάδων χιλιομέτρων πατρίδα μας και στα 462 χιλιάδες χιλιόμετρα της μπλε πατρίδας μας, αλλά και πέρα των συνόρων μας -όπου κι αν εκτείνεται η γεωγραφία μας- γιατί αυτή είναι η ‘γεωγραφική’ μοίρα της  Τουρκίας».