Βρετανία: Σενάρια αντιμετώπισης ενός άτακτου Brexit εξέτασε το υπουργικό συμβούλιο

Βρετανία: Σενάρια αντιμετώπισης ενός άτακτου Brexit εξέτασε το υπουργικό συμβούλιο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία θα ξεκινήσει τον σχεδιασμό προληπτικών μέτρων για την περίπτωση ενός «άτακτου» Brexit, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου της Τερέζα Μέι.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ενημέρωση για την περίπτωση ενός τέτοιου σεναρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί ένα σχέδιο για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, είπε ο εκπρόσωπος της Μέι, αν και πρόσθεσε πώς ένα Brexit με συμφωνία παραμένει το πιο πιθανό σενάριο.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε πώς μόλις τρεις μήνες πριν ταπό ην έξοδο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για την περίπτωση ενός άτακτου Brexit», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος για το αν έχει δεχθεί αιτήματα για να βοηθήσει στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία δήλώσε πώς: «Δεν έχουμε ακόμα λάβει κάποιο επίσημο αίτημα, αλλά έχουμε κάποια σχέδια έκτακτης ανάγκης, τα οποία περιλαμβάνουν 3.500 στρατιώτες σε ετοιμότητα να βοηθήσουν οποιοδήποτε τμήμα της κυβέρνησης, σε οτιδήποτε χρειαστεί»

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην σωστή κατανομή των 2 δισεκατομμυρίων λιρών, που είναι διαθέσιμες για να αντιμετωπιστούν πιθανές ταραχές που θα προκαλούσε ένα «σκληρό» Brexit.

Το υπουργικό συμβούλιο της Μέι, όπως αναφέρει το Associated Press, είναι διαιρεμένο στους υπουργούς που υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες ενός «άτακτου» Brexit είναι διαχειρίσιμες και όσους πιστεύουν ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή