Η Ρωσία ετοιμάζεται για «αναχαίτιση» πυρηνικής επίθεσης , με γυμνάσια των πυρηνικών της δυνάμεων

Η Ρωσία ετοιμάζεται για «αναχαίτιση» πυρηνικής επίθεσης , με γυμνάσια των πυρηνικών της δυνάμεων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πυρηνικός εξοπλισμός της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο  ευρείας σύσκεψης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι – σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (INF),  την οποία είχαν υπογράψει Μόσχα και Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου – η Ρωσία θα δημιουργήσει, σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο, τα αντίστοιχα χερσαία οπλικά συστήματα.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε ότι οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας θα πραγματοποιήσουν τον επόμενο χρόνο στρατιωτικά γυμνάσια υπό την επωνυμία Grom.

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε επίπεδο, που επιτρέπει εγγυημένα να αναχαιτισθεί μια πυρηνική επίθεση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν δήλωσε ότι «τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα τα οποία εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας για δεκαετίες θα αναγκάσουν όσους έχουν συνηθίσει σε μια μιλιταριστική και επιθετική ρητορική να το σκεφτούν».

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι παραβιάζει την συμφωνία INF, δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσουν αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή