New York Times: Στόχος χάκερ οι διπλωματικές επικοινωνίες της ΕΕ

New York Times: Στόχος χάκερ οι διπλωματικές επικοινωνίες της ΕΕ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διπλωματικές επικοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχαν γίνει, για τρία χρόνια, στόχος χάκερ, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας New York Times.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, χιλιάδες μηνύματα, στα οποία διπλωμάτες αναφέρονταν σε μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέχρι το παγκόσμιο εμπόριο, παρεμποδιστηκαν.

Η παράβαση αποκαλύφθηκε από την εταιρεία που δραστηριοποιείται για την κυβερνοασφάλεια Area 1. Από την πλευρά τους, ευρωπαίοι αξιωματούχοι

δηλώνουν ότι οι πληροφορίες που χαρακτηρίζονται ως «εμπιστευτικές και μυστικές» δεν επηρεάστηκαν από το τριετές χακάρισμα. 

Εμπειρογνώμονας είπε στους New York Times ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν οι χάκερ ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχαν χρησιμοποιηθεί από τον κινεζικό στρατό.

«Μετά από μια δεκαετία εμπειρίας στην καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων από την Κίνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η εκστρατεία συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση», ανέφερε ο ίδιος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή