Βρετανία: Τέλος στην ειδική μεταχείριση πολιτών της Ε.Ε. βάζει η Μέι

Βρετανία: Τέλος στην ειδική μεταχείριση πολιτών της Ε.Ε. βάζει η Μέι

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις σημαντικότερες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας εδώ και τέσσερις δεκαετίες φέρνει το νέο καθεστώς που θα διαμορφώσει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι μετά την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Το πολυαναμενόμενο έγγραφο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αποσαφηνίζει ότι τερματίζεται η ειδική μεταχείριση των πολιτών της Ε.Ε., καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι να εγκαθίστανται στη χώρα άνθρωποι υψηλής ειδίκευσης, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι οι Ινδοί ειδικοί της πληροφορικής θα έχουν στο εξής προτεραιότητα έναντι των Πολωνών υδραυλικών ή των Βούλγαρων νοσοκόμων. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι Ιρλανδοί, οι οποίοι θα συνεχίζουν να ταξιδεύουν και να εργάζονται ελεύθερα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πάντως, η κυβέρνηση υπόσχεται στις επιχειρήσεις ότι θα υπάρξει εύλογη μεταβατική περίοδος ώστε να προσαρμοστούν.

Στο μεταξύ, η Τερέζα Μέι είχε έντονη αντιπαράθεση με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων. Υστερα από μια αιχμηρή απάντηση της πρωθυπουργού, ο αρχηγός των Εργατικών φάνηκε να ψιθυρίζει μέσα από τα δόντια του «ηλίθια γυναίκα», γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Καθώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της ψήφου των γυναικών, νομίζω ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα θα έπρεπε να προσέχουν τη γλώσσα τους», σχολίασε αργότερα η Τερέζα Μέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή