ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Χτίζω τον πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο»

Τραμπ: «Χτίζω τον πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε μία σειρά απο tweets την απόφαση του να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ στη Συρία, δήλωνοντας πώς «χτίζει τον πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο» και ότι «η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία είναι οι τοπικοί εχθροί του ISIS», ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε αν «η Αμερική θέλει να είναι αστυνόμος της Μέσης Ανατολής».

«Η αποχώρηση μας από την Συρία δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι κάτι που προσπαθώ εδώ και χρόνια και όταν πριν έξι μήνες, είπα δημοσία ότι θέλω να το κάνω, συμφώνησα τελικά να παραμείνουμε λίγο ακόμα. Η Ρωσία, το Ιράν η Συρία και άλλοι είναι οι τοπικοί εχθροί του ISIS. Κάναμε τη δουλειά τους. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σπίτι και να ξαναχτίσουμε», δήλωσε στο tweet του ο Αμερικάνος πρόεδρος.

«Θέλει η Αμερική να είναι ο Αστυνόμος της Μέσης Ανατολής, παίρνοντας πίσω τίποτα και ξοδεύοντας πολύτιμες ζωές και τρισεκατομμύρια δολάρια προστατεύοντας άλλους, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εκτιμούν αυτά που κάνουμε; Θέλουμε να παραμείνουμε στην περιοχή για πάντα; Ήρθε η ώρα να παλέψουν άλλοι επιτέλους….», συνέχισε σε δεύτερη ανάρτηση του ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Ρωσία, το Ιράν, η Συρία και πολλοί άλλοι δεν είναι χαρούμενοι με την αποχώρηση των ΗΠΑ, ότι και αν μεταδίδουν οι ψευδείς ειδήσεις, γιατί τώρα πρέπει να πολεμήσουν τον ISIS και άλλους, τους οποίους μισούν, χωρίς εμάς. Χτίζω τον δυνατότερο στρατό στον κόσμο. Αν ο ISIS μας χτυπήσει είναι τελειωμένος!», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.