ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απέλασε ακόλουθο της Σουηδικής πρεσβείας στη Μόσχα

Η Ρωσία απέλασε ακόλουθο της Σουηδικής πρεσβείας στη Μόσχα

Η Ρωσία ζήτησε από Σουηδό διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα, αφότου η Στοκχόλμη αρνήθηκε να χορηγήσει διπλωματικές βίζες σε δύο Ρώσους, ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκρπρόσωπος του γραφείου τύπου του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας ότι λυπάται για την απόφαση.

Η σουηδική εφημερίδα Expressen έγραψε ότι πρόκειται για τον σουηδό διπλωμάτη Κάλλε Κνίιβιλε (Kalle Kniivilä ), ενώ επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι ο λόγος που δεν δόθηκε διπλωματική βίζα στους δύο Ρώσους είναι ότι σχετίζονται με τις ρωσικές κατασκοπευτικές υπηρεσίες.

To Radio Sweden μετέδωσε ότι η Ρωσία απέλασε τον ακόλουθο για ζητήματα πολιτισμού της σουηδικής πρεσβείας. Η πρεσβεία της Σουηδίας στη Μόσχα δεν σχολίασε την είδηση. «Δεν σχολιάζω το θέμα αυτό. Απευθυνθείτε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Στοκχόλμη» υπογράμμισε ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Ρωσία Πέτερ Ερικσον.

Ο Κνίιβιλε, πριν γίνει διπλωμάτης, ήταν δημοσιογράφος και εργάζονταν ως ανταποκριτής στην Μόσχα. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, μεταξύ των οποίων και του βιβλίου «Ο Λαός του Πούτιν που αναφέρεται στους υποστηρικτές του προέδρου Πούτιν και του βιβλίου «η δική μας Κριμαία» για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία το 2014.

Πηγή: Reuters, Expressen, Vedomosti, Ria Novosti