ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Προσωρινή διακοπή των πτήσεων στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ – Αναφορές για νέα εμφάνιση drone

Βρετανία: Προσωρινή διακοπή των πτήσεων στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ – Αναφορές για νέα εμφάνιση drone

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι για μικρό χρονικό διάστημα τον διάδρομο αποπροσγειώσεων απόψε, μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει στον εναέριο χώρο πάνω από τον αερολιμένα.

Μετά την προσωρινή διακοπή, οι πτήσεις διενεργούνται και πάλι κανονικά, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του δεύτερου μεγαλύτερου βρετανικού αεροδρομίου. Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συγκεκριμένες αναφορές. 

Τα αεροπλάνα που είχαν ως προορισμό τους το αεροδρόμιο, πραγματοποιούσαν κύκλους στον εναέριο χώρο του κατά τη διάρκεια της διακοπής των πτήσεων, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να προσγειωθούν.

Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει τη θέαση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ενώ οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν έρευνες στο αεροδρόμιο.

Πριν από τη νέα σημερινή προσωρινή διακοπή, το αεροδρόμιο είχε επανέλθει στους ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας του, μετά το κλείσιμο του για περισσότερο από μία ημέρα, λόγω της εμφάνισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότερα από ένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμπλέκονται στην υπόθεση, με τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης πολλών υπόπτων.