Ιταλία: Η Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Κόντε

Ιταλία: Η Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Κόντε

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερουσία της Ρώμης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε με 167 «ναι», 78 «όχι» και 3 αποχές.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Η κεντροαριστερά διαμαρτυρήθηκε για τον αυστηρό περιορισμό του συνολικού χρόνου εξέτασης των μέτρων και δεν πήρε μέρος στην τελική ψηφοφορία.

Ο προϋπολογισμός του ιταλικού κράτους για το 2019 θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται είναι η καταβολή βασικού εισοδήματος σε ανέργους, δέσμευση που είχε δώσει το «Κίνημα Πέντε Αστέρων», η περικοπή των αποκαλούμενων «χρυσών συντάξεων» που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ετησίως και η φορολόγηση των ψηφιακών υπηρεσιών.

Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός δεν εγκριθεί έως το τέλος του έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις για υπερβολικό έλλειμμα.

Το χρέος της Ιταλίας είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά από αυτό της Ελλάδας ξεπερνώντας το 130% του ΑΕΠ. Πολλοί οικονομολόγοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο νέων αναταραχών στην οικονομία έαν η Ιταλία προχωρήσει σε ανεξέλεγκτες δαπάνες ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση επιμένει ότι μια μεγάλη αύξηση στις δαπάνες είναι απαραίτητη για να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή