Βρετανία: Νέα χτυπήματα σε αεροσκάφη και αεροδρόμια ετοιμάζει η Αλ Κάιντα

Βρετανία: Νέα χτυπήματα σε αεροσκάφη και αεροδρόμια ετοιμάζει η Αλ Κάιντα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα χτυπήματα σε αεροσκάφη και αεροδρόμια ετοιμάζεται να επανέλθει η Αλ Κάιντα, όπως προειδοποιεί με συνέντευξή του στους «Sunday Times» ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας. 

«Η απειλή στην αεροπλοΐα είναι υπαρκτή. Η Αλ Κάιντα ανασυγκροτείται και εξυφαίνει ολοένα και περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη ενώ εξοικειώνεται με νέους μεθόδους», δήλωσε ο Γουάλας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να οδηγήσει την Αλ Κάιντα στην προσπάθεια να ανακτήσει την κυριαρχία της σφραγίζοντας την επιστροφή της με μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σε αεροδρόμιο ή αεροσκάφος. 

Σύμφωνα με τον Γουάλας, μεταξύ των όπλων που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οργάνωση είναι ακόμη και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά. 

Οπως πρόσθεσε ο Γουάλας, αν και η Αλ Κάιντα έδειχνε σε κατάσταση ύπνωσης τα περασμένα χρόνια, συνέχισε να καταστρώνει σχέδια και μια μεγάλη επίθεση στην αεροπλοϊα -απειλή που «έχει κάνει υπουργούς να χάσουν τον ύπνο τους»- θα τη βοηθήσει να επανέλθει δριμύτερη.

Η αποκάλυψη γίνεται λίγες ημέρες αφότου το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έκλεισε για περισσότερες από 36 ώρες καθώς ένα drone προκάλεσε χάος στον εναέριο χώρο. 

Ο Γουάλας κατέληξε λέγοντας ότι παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, οι τρομοκράτες θα βρουν νέους τρόπους να κάνουν επιθέσεις για να βάλουν βόμβες σε αεροπλάνα. 

«Αν δεν μπορούν να το κάνουν από τη μπροστινή πόρτα θα επιχειρήσουν να το πράξουν από την άλλη», είπε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή