Ελισάβετ: Σεβασμός στη διαφορετική άποψη

Ελισάβετ: Σεβασμός στη διαφορετική άποψη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ, του Ηνωμένου Βασιλείου, στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμα θα πει ότι το χριστιανικό μήνυμα «επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Θα τονίσει ότι αυτό το μήνυμα δεν είναι ποτέ αναχρονιστικό, καθώς και ότι θα πρέπει να το εισακούσουν όλοι. Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι σήμερα 92 ετών, θα επισημάνει πόσο σημαντικό είναι άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις να σέβονται ο ένας τον άλλο.

Πρόκειται για ένα μήνυμα με εξαιρετικά μεγάλη σημασία, καθώς το βρετανικό Κοινοβούλιο παραμένει διαιρεμένο σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, τη στιγμή που η Βρετανία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, καθώς η Ελισάβετ είναι αρχηγός κράτους οφείλει να παραμείνει ουδέτερη σε πολιτικά ζητήματα.

«Ακόμα και στις πιο βαθιές διαφορές, η συμπεριφορά προς το άλλο πρόσωπο με σεβασμό και στον συνάνθρωπο, είναι πάντα ένα καλό βήμα προς τη μεγαλύτερη κατανόηση» αναφέρει στο μήνυμά της, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου. Περιλαμβάνει δε και κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα του τρέχοντος έτους όπως είναι ότι η Βρετανία έφτασε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου αλλά και ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές όπως είναι ο γάμος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ (πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ) όπως, εξάλλου και της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ. Κι οι δύο γαμήλιες τελετές έλαβαν χώρα στο βασιλικό παρεκκλήσι στο Ουίνδσορ.

Επίσης, στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε φέτος από το SKY NEWS, η βασίλισσα Ελισάβετ θα επισημάνει τη δική της πολύ ισχυρή χριστιανική πίστη.

Αναμένεται να πει «μέσα από τις πολλές αλλαγές που είδα τα τελευταία χρόνια, η πίστη, η φιλία και η οικογένεια δεν αποτέλεσαν μόνο σταθερές αξίες για εμένα αλλά και ταυτόχρονα ήταν μία πηγή προσωπικής παρηγοριάς και καθησυχασμού».

Η βασίλισσα Ελισάβετ στο διάγγελμά της φορούσε ένα υπόλευκο μεταξωτό φόρεμα κοκτέιλ της σχεδιάστριας Αντζελα Κέλι. Επίσης, φορούσε καρφίτσα σε σχήμα σκαραβαίου, διακοσμημένη με ρουμπίνια και διαμάντια, την οποία της χάρισε το 1966 ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος. Κατά τη μαγνητοσκόπηση του χριστουγεννιάτικου διαγγέλματος η βασίλισσα Ελισάβετ καθόταν δίπλα σε μία κορνίζα, η οποία περιείχε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία της ιδίας μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο και το μωρό πρίγκιπα Κάρολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή