ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αγιος Βασίλης παρέδωσε τα δώρα του στην Ελλάδα – Δείτε live το ταξίδι του (βίντεο)

Ο Αγιος Βασίλης παρέδωσε τα δώρα του στην Ελλάδα – Δείτε live το ταξίδι του (βίντεο)

Το μακρύ ταξίδι του Αγιου Βασίλη με το έλκηθρο σε όλο τον κόσμο καταγράφεται εδώ και δεκαετίες σε πραγματικό χρόνο από την παραμονή των Χριστουγέννων στον ιστότοπο www.noradsanta.org από την υπηρεσία της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad). 

Από χθες το μεσημέρι (13:01, ώρα Ελλάδας), η Norad εντόπισε στις οθόνες της, τις πρώτες ενδείξεις «δραστηριότητας στον Βόρειο Πόλο» καθώς το ταξίδι του Αγιου Βασίλη με σκοπό την παράδοση δώρvn στα παιδιά όλου του κόσμου είχε μόλις ξεκινήσει. 

Σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων, η αποστολή του Αγιου Βασίλη συνεχίζεται, ενώ όπως έχει καταγράψει η Norad, πάνω από 5 δισ. δώρα έχουν ήδη παραδοθεί. Μάλιστα, η Norad έχει καταγράψει και την παράδοση των δώρων στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα. 


Ο Αγιος Βασίλης παρέδωσε τα δώρα του και στην Ελλάδα.

Η ανάμιξη της Norad στην… ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη. Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο τηλέφωνο» της Norad – και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

Ο Αγιος Βασίλης παρέδωσε τα δώρα του στην Ελλάδα – Δείτε live το ταξίδι του (βίντεο)-1

Αν και αρχικά έμεινε κατάπληκτος, ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής ένα αγόρι να τον ρωτάει αν ήταν όντως ο Άγιος Βασίλης, ο σμήναρχος Χάρι Σουπ, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να συμμετάσχει στο «παιχνίδι».

Έτσι, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να παρέχουν πληροφορίες στο κοινό για το πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα τηλεφώνησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να δηλώσει ότι είδε ένα «παράξενο αντικείμενο» στον ουρανό.