Ντόναλντ Τραμπ σε 7χρονη: Εξακολουθείς να πιστεύεις στον Αγιο Βασίλη

Ντόναλντ Τραμπ σε 7χρονη: Εξακολουθείς να πιστεύεις στον Αγιο Βασίλη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια δέχθηκαν ερωτήσεις από παιδιά που παρακολουθούσαν το ταξίδι του Άη-Βασίλη, καθώς ο Λευκός Οίκος βρισκόταν σε σύνδεση με το κέντρο της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad).

Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία απάντησαν ξεχωριστά σε πολλά τηλεφωνήματα καθισμένοι κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ανάμεσα στα τηλεφωνήματα ήταν αυτό και της μικρής Κόλμαν Λόιντ, την οποία ο Τραμπ ρώτησε εάν συνεχίζει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη.

«Να περάσεις καλά. Συνεχίζεις ακόμα να πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη; Γιατί στην ηλικία των επτά είσαι στο όριο, σωστά;», ρώτησε ο πρόεδρος, γελώντας με την απάντηση του παιδιού, την οποία πάντως δεν άκουσαν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που ήταν παρών στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε σε ένα άλλο παιδί: «Να πέρασεις υπέροχα Χριστούγεννα, και θα τα ξαναπούμε, εντάξει;»

Για δεκαετίες, η Norad παρακολουθεί τις κινήσεις του Άγιου Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο και ο Λευκός Οίκος συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα απαντώντας σε τηλεφωνήματα παιδιών που αναρωτιούνται πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο με τα δώρα.

Η ανάμιξη της Norad στην… ασφάλεια του Αγίου ξεκίνησε το 1955 με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος: σε μια διαφήμιση των πολυκαταστημάτων Sears σε μια τοπική εφημερίδα του Κολοράντο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον Άγιο Βασίλη. Ο αριθμός αυτός όμως δεν ήταν άλλος από το «κόκκινο τηλέφωνο της Norad-και μάλιστα εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.

Αν και αρχικά έμεινε κατάπληκτος, ακούγοντας στην άλλη άκρη της γραμμής ένα αγόρι να τον ρωτάει αν ήταν όντως ο Άγιος Βασίλης, ο σμήναρχος Χάρι Σουπ, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, αποφάσισε να συμμετάσχει στο «παιχνίδι». Έτσι, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να παρέχουν πληροφορίες στο κοινό για το πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα τηλεφώνησε σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για να δηλώσει ότι είδε ένα «παράξενο αντικείμενο» στον ουρανό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,DPA,REUTERS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή