Ουκρανία: Ο Πέτρο Ποροσένκο αίρει τον στρατιωτικό νόμο

Ουκρανία: Ο Πέτρο Ποροσένκο αίρει τον στρατιωτικό νόμο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου που κηρύχθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου σε περιοχές της ουκρανο-ρωσικής μεθορίου έπειτα από το πολεμικό επεισόδιο ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Σήμερα στις 14.00 ο στρατιωτικός νόμος λαμβάνει τέλος», δήλωσε ο Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε ορισμένες περιοχές της χώρας για έναν μήνα μετά την σύλληψη από την Ρωσία τριών ουκρανικών πλοίων στο Στενό του Κερτς στις 25 Νοεμβρίου.

Οι ρωσικές αρχές είχαν αποκλείσει το στενό, στα ανοικτά της Κριμαίας, περιοχής που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, αφού προχώρησαν στη σύλληψη δύο μικρών πολεμικών και ενός ρυμουλκού του ουκρανικού ΠΝ, διότι — σύμφωνα με τη Μόσχα — είχαν εισέλθει παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα κι έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή