Ινδονησία: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού μετά τo «ξέσπασμα» του ηφαιστείου

Ινδονησία: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού μετά τo «ξέσπασμα» του ηφαιστείου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο αύξησαν οι αρχές της Ινδονησίας τον συναγερμό μετά τις εκρήξεις του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί τσουνάμι πέντε μέτρων και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 430 άτομα. 

Σύμφωνα με τις αρχές ο κρατήρας του ηφαιστείου παραμένει «εύθραυστος» εντείνοντας τους φόβους για μια ακόμη κατολίσθηση και ένα νέο τσουνάμι.

Ινδονησία: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού μετά τo «ξέσπασμα» του ηφαιστείου-1

Το ηφαίστειο ήταν ιδιαίτερα ενεργό από την περασμένη Κυριακή εκτοξεύοντας λάβα και πέτρες και μια πυκνή στήλη ηφαιστειακής τέφρας που έφτασε σε ύψος ακόμη και τα 3.000 μέτρα. 

Ινδονησία: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού μετά τo «ξέσπασμα» του ηφαιστείου-2
Ινδονησία: Αύξηση του επιπέδου συναγερμού μετά τo «ξέσπασμα» του ηφαιστείου-3

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναδρομολογούνται όλες οι πτήσεις ώστε να μην περνούν πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου Άνακ Κρακατάου («το παιδί του Κρακατάου»), ανάμεσα στα νησιά της Ιάβας και της Σουμάτρας, επιβάλλοντας ζώνη αποκλεισμού σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων.

«Όλες οι πτήσεις αναδρομολογούνται», καθώς έχει κηρυχθεί «κόκκινος συναγερμός λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από το Κρακατάου», ανέφερε η AirNav, η κρατική υπηρεσία ελέγχου πτήσεων, σε ανακοίνωσή της.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή