Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανοίγουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό

Tα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανοίγουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ανοίξουν σήμερα και πάλι την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης, μια κίνηση που σηματοδοτεί μια μεγάλη διπλωματική ενίσχυση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ από την πλευρά ενός αραβικού κράτους που υποστήριζε άλλοτε τους αντιπάλους του.

Η πρεσβεία είχε κλείσει από τους πρώτους μήνες της συριακής σύγκρουσης που ξέσπασε το 2011.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από αξιωματούχους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν από το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης να καλύψουν το γεγονός στη 1:30 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην πρεσβεία που βρίσκεται στη συνοικία Αμπού Ρουμάνεχ της πρωτεύουσας.

«Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εξωτερικών, το συριακό υπουργείο Πληροφόρησης προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να καλύψουν σήμερα την επαναλειτουργία της πρεσβείας των Εμιράτων στη Δαμασκό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχους του υπουργείου Πληροφόρησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ένα από τα περιφερειακά κράτη που υποστήριξαν οργανώσεις που πολέμησαν εναντίον του Άσαντ, αν και ο ρόλος τους ήταν λιγότερο σημαντικός απ' ό,τι της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ ή της Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές στους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή