Ενοπλη ληστεία σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες ο ένας σοβαρά (φωτογραφίες)

Ενοπλη ληστεία σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες ο ένας σοβαρά (φωτογραφίες)

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στην αυστριακή πρωτεύουσα, όταν δύο ένοπλοι δράστες εισέβαλαν σε καθολική εκκλησία στο βόρειο τμήμα της Βιέννης, λήστεψαν τον ναό, ενώ τραυμάτισαν τους μοναχούς, όπως αναφέρουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Ενοπλη ληστεία σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες ο ένας σοβαρά (φωτογραφίες)-1

Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:30 (ώρα Αυστρίας), στην καθολική εκκλησία «Maria Immaculata» της Βιέννης, σύμφωνα με την αστυνομία, και διήρκησε για ώρες.

Πέντε μοναχοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας, σύμφωνα με την αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Ενοπλη ληστεία σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες ο ένας σοβαρά (φωτογραφίες)-2

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δράστες κακοποίησαν τους μοναχούς, ενώ η αστυνομία δεν ανέφερε ότι οι ληστές έφεραν οπλισμό. Τα θύματα εντοπίστηκαν από την αστυνομία, περίπου στις 16:17.

«Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε η αστυνομία, που έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επιχείρηση.

Ενοπλη ληστεία σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες ο ένας σοβαρά (φωτογραφίες)-3

Αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο και αυτή την ώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό των δύο δραστών της αιματηρής επίθεσης.

Ενοπλη ληστεία σε εκκλησία στη Βιέννη – Πέντε μοναχοί τραυματίες ο ένας σοβαρά (φωτογραφίες)-4

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Strebersdorf, ενώ έχει καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας. Νωρίτερα σήμερα ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη εκκενώθηκε για περίπου μια ώρα έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας. Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή